About Us Contact Us Help
Archives

Contribute

Krishna Janmashtami Quiz

Sunil Kumar D. and Indrajeet Tyagi
08/27/2026

1. What does Krishna Janmashtami celebrate?
A. Krishna's marriage
B. Krishna's birth
C. Krishna's victory in the Mahabharata
D. Krishna's departure from Earth
Answer: B. Krishna's birth

2. Where was Lord Krishna born?
A. Ayodhya
B. Gokul
C. Mathura
D. Dwarka
Answer: C. Mathura

3. Who were Krishna's parents?
A. Nanda and Yashoda
B. Vasudeva and Devaki
C. Dasharatha and Kaushalya
D. Pandu and Kunti
Answer: B. Vasudeva and Devaki

4. Who raised Krishna in Gokul?
A. Kunti and Pandu
B. Devaki and Vasudeva
C. Yashoda and Nanda
D. Radha and Nanda
Answer: C. Yashoda and Nanda

5. At what time is Krishna traditionally believed to have been born?
A. Sunrise
B. Noon
C. Sunset
D. Midnight
Answer: D. Midnight

6. Which king wanted to kill the newborn Krishna?
A. Ravana
B. Kamsa
C. Duryodhana
D. Jarasandha
Answer: B. Kamsa

7. Which river did Vasudeva cross while carrying baby Krishna to safety?
A. Ganga
B. Godavari
C. Yamuna
D. Narmada
Answer: C. Yamuna

8. Which food is especially associated with Krishna's childhood stories?
A. Rice
B. Butter
C. Sugarcane
D. Lentils
Answer: B. Butter

9. What is a common devotional practice observed by devotees on Janmashtami?
A. Fasting and night-long worship
B. Flying kites
C. Lighting bonfires
D. Harvesting crops
Answer: A. Fasting and night-long worship

10. What important spiritual message does Krishna's life convey?
A. Wealth is the greatest achievement
B. One should avoid all responsibilities
C. Dharma and devotion should guide our lives
D. Power is more important than compassion
Answer: C. Dharma and devotion should guide our lives




You may also access this article through our web-site http://www.lokvani.com/




Home | About Us | Contact Us | Copyrights Help